Zandkunstenaar doneert talent om eenzame ouderen te helpen

0

Een op de vier ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Dat is veel, té veel. Dat vindt ‘Stichting goed doen voor een ander’ ook. Oprichter Edward Molkenboer vertelt: “Het lijkt soms onmogelijk om eenzaamheid
draaglijker te maken voor ouderen, het is immers zo’n groot probleem. Totdat je gewoon begint… en totdat  het gewoon gedaan is.”

Goed doen voor een ander

De stichting heeft als doel mensen te verbinden. De initiatiefnemers willen mensen stimuleren om goed te doen voor een ander. Daarom zijn ze gestart met ‘Koffieschenk Buurtprojecten’. Hiervoor vragen ze mensen door heel Nederland om slechts vier uur van hun tijd te doneren. “Als we tweeduizend mensen vinden die allemaal vier uur van hun leven willen doneren, kunnen iedere maand 13.000 ouderen minder eenzaam worden gemaakt! Je gaat twee keer mee naar een verzorgingshuis in de buurt. Daar ga je de eerste keer twee uur naar toe. Om koffie te schenken, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de gesprekken met de ouderen. Twee weken later ga je nog een keer, maar dit keer neem je iemand anders mee. Deze persoon neemt de tweede keer ook weer iemand mee onder dezelfde voorwaarde. En zo geven we steeds het stokje aan elkaar door. Ik hoop dat er op deze manier een kettingreactie ontstaat.”

Sluit je aan bij koffieschenkprojecten

Naast de koffieschenkprojecten staan de organisatoren ook open voor andere vormen van donaties en samenwerking. Zo doneerde zandkunstenaar Tim Hoekstra zijn tijd en talent (zie foto) om aandacht te genereren voor het project. Edward en Tim kwamen elkaar per toeval tegen op het strand en zo ontstond er een spontane samenwerking.

Ook meedoen aan het koffieschenkproject? Of wil je net als Tim je talent doneren? Ga naar www.goeddoenvooreenander.nl en sluit je aan!

ZANDKUNSTENAAR TIM HOEKSTRA KUN JE VOLGEN VIA FACEBOOK.COM/DUTCHBEACHART OF @TIMHOEKSTRA OP INSTAGRAM.

Deel op:

Laat een reactie achter

dima