“Ons doel is om in 2025 95 procent van de kinderen met kanker te laten genezen. Een prachtig streven, dat we alleen kunnen waarmaken als er voldoende onderzoek wordt gedaan naar kinderkanker”, vertelt Marijke Roskam van het Tom Voûte Fonds. “Op dit moment steunen we de onderzoeken naar kinderkanker in de zeven academische kindercentra in Nederland. Dat zijn de ziekenhuizen waar kinderen met kanker behandeld worden en waar ook een onderzoekcentrum is. In 2017 wordt een nieuw ziekenhuis geopend in Utrecht, het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, speciaal voor kinderen met kanker. Hier komen alle specialismen samen en wordt de kans op genezing sneller verhoogd. We hopen over tien jaar bijna alle kinderen met kanker te kunnen genezen.”

Schenken aan een goed doel of een goed doel in uw testament opnemen is geen eenvoudige beslissing. Uiteraard geven wij u graag alle informatie die nodig is om deze beslissing te nemen.

Voor al uw vragen en een persoonlijk advies kunt u terecht bij fiscalisten en notarissen van Van Doorne. Dat zijn de ‘huisspecialisten’ van het Tom Voûte Fonds. Zij kunnen u kosteloos adviseren. Neem contact met ons op voor meer informatie via tomvoutefonds@kika.nl


Logo-bannerDoelstelling
Prof. dr. Tom Voûte was een begenadigd arts die zich met hart en ziel inzette voor de strijd tegen kinderkanker. Hij was de grondlegger van de kinderoncologie in Nederland, oprichter van Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek (SKK) en medeoprichter van KiKa. Na zijn overlijden in 2008 besloot het bestuur van SKK de naam te veranderen in het Tom Voûte Fonds. Om in de toekomst met nog meer inzet te kunnen strijden tegen kinderkanker, heeft het Tom Voûte Fonds zich in 2013 volledig aangesloten bij KiKa. Omdat prof. dr. Tom Voûte in dit fonds de eerste grote schenkingen kreeg ten behoeve van onderzoek naar kinderkanker, zet KiKa graag onder dezelfde naam zijn werk voort. Het Tom Voûte Fonds richt zich op schenkingen en nalatenschappen.

Gegevens
Adres: Groen van Prinstererlaan 99
Postcode: 1181 TR
Plaats: Amstelveen
Telefoon: 0900 – 400 08 88
Website: www.kika.nl
Opgericht: 2008 (sinds 2013 onderdeel van KiKa)

Deel op:

Laat een reactie achter

dima