Stichting MS Research

0

Stichting MS Research“Wij hebben als doel om onszelf te kunnen opheffen als over pakweg twintig of vijfentwintig jaar de puzzel van MS daadwerkelijk is opgelost”, zegt de woordvoerder van Stichting MS Research. “Om dit te kunnen bereiken is er geld nodig, veel geld. Het kost zo’n 50.000 euro om een wetenschapper een jaar lang onderzoek te laten doen naar MS. In de ruim 35 jaar dat we bestaan, hebben we in totaal meer dan 50 miljoen euro toegekend aan bijna 300 onderzoeksprojecten. Dankzij deze steun is het aantal onderzoekers dat zich met MS bezighoudt in de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarnaast biedt MS Research programmasubsidies die vier jaar lang een structurele ondersteuning vormen voor MS-centra die verbonden zijn aan universitaire medische ziekenhuizen.

We weten op dit moment nog niet wat MS veroorzaakt, maar de diagnose is verbeterd, het verloop van de ziekte is beter in kaart gebracht en de behandeling en de kwaliteit van de zorg voor mensen met MS zijn daadwerkelijk sterk verbeterd. Er is op dit moment nog geen medicijn, maar gezien de ontwikkelingen hebben we goede hoop dat we onszelf over een paar decennia kunnen opheffen.”

 


Logo_MS

Doelstelling
Stichting MS Research is de grootste organisatie in Nederland die wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS) financiert. Sinds de oprichting in 1980 is het structureel financieren van onderzoek het hoofddoel van de Stichting. Daarnaast zijn het geven van voorlichting en het bevorderen van een optimale MS-zorg de belangrijkste taken.

Gegevens
Adres: Leidseweg 557-1
Postcode: 2253 JJ
Plaats: Voorschoten
Telefoon: 071- 560 05 00
Website: www.msresearch.nl
Opgericht: 1980

Deel op:

Laat een reactie achter

dima