Als mensen sterven, is één ding zeker: er moet een uitvaart komen. Een uitvaart die klopt, zowel voor de overledene als voor u.

Ik begeleid u op een open, betrokken en informele wijze bij het vormgeven van de uitvaart. In alle rust leid ik u langs de keuzes die op weg naar het afscheid moeten worden genomen. Hierdoor ontdekt u als vanzelf wat voor u én voor de overledene passend is.

Zo krijgt de uitvaart langzaam maar zeker vorm en wordt het altijd een persoonlijke begrafenis of crematie.

Rob Oostenrijkruimte maken voor de dood
en het leven

Ik ben Rob Oostenrijk
Vader van een zoon van dertien. En van een dode dochter. Leven en dood, verenigd in mijn kinderen. Door de dood van Lise ben ik gefascineerd geraakt door wat er gebeurt als de dood dichtbij is.

Lise was zeven maanden oud toen ze overleed. Op een ochtend lag ze dood in haar bedje. Haar dood was een levensveranderende ervaring. Allereerst voor haarzelf natuurlijk. Maar het heeft ook mij ingrijpend veranderd. Ik werd volledig teruggeworpen op mijzelf. Dat heeft vaak een negatieve klank, alsof alles weg is. Ogenschijnlijk is dat ook zo, maar één ding bleef toen over: ik in mijn puurste vorm. En dat is het tegenovergestelde van dat alles weg is…

Het vormgeven van de uitvaart van Lise ging als vanzelf. Als kunstenaar kon ik alles in de praktijk brengen wat ik ooit op de academie had geleerd: de dingen niet verzinnen, maar laten gebeuren. Iets wat voorbij komt een plek geven en dan kijken of het klopt. Rustig kijken. En voelen. En indien nodig aanpassen. Steeds opnieuw. Zo ontstond haar kist, haar rouwkaart, de muziek, haar begrafenis.

Ik heb dat daarna vaak gezien. De ongelooflijke schoonheid van details of toevalligheden. Mensen die als vanzelf het ‘juiste’ doen of zeggen. Ik help mensen die mij inschakelen om ruimte te creëeren. Een ruimte waarin alles kan en mag. Waar verdriet en vreugde samen aanwezig zijn, de dood en het leven samen komen.

Ik heb een scherp oog voor detail en groot empathisch gevoel. Én ik zorg dat alles goed komt! Ik ben een regisseur in het hele proces en vooral op de dag van de uitvaart, zodat jullie je volledig kunnen richten op het rouwen en afscheid nemen.Rob van Oostenrijk
Ik woon en werk in Deventer. Ik vind het belangrijk om in de week tussen overlijden en de uitvaart elke dag contact met u te kunnen hebben. Mijn werkgebied is Deventer en de plaatsen daaromheen: onder andere Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Twello, Voorst, Diepenveen, Schalkhaar, Epse, Gorssel, Eefde, Warnsveld, Wilp, Olst, Whije. In overleg zijn hierop uiteraard uitzonderingen mogelijk.

Bij een overlijden of andere zaken die niet kunnen wachten ben ik dag en nacht bereikbaar op 06 – 54 24 11 05. Voor al het overige graag op werkdagen tussen 9:00 en 21:00 uur of per e-mail.

Rob Oostenrijk Uitvaartverzorging
Adres: Hof van Adwaita 13
Postcode: 7411 VR
Plaats: Deventer
Telefoon: 06 – 54 24 11 05
Website: www.rob-oostenrijk.nl
Deel op:

Laat een reactie achter

dima