Voelt u zich betrokken bij onze samenleving en wilt u donateur worden? Met een bijdrage aan het Oranje Fonds steunt u sociale initiatieven in heel Nederland.

“Het Oranje Fonds zet zich in voor een betrokken samenleving,” zegt  Ronald van der Giessen van het Oranje Fonds. “We willen voorkomen dat kwetsbare groepen in een isolement raken. Daarom investeren we flink in ‘maatjeswerk’ en ondersteunen we honderden maatjesprojecten in het hele land. Maatjes zijn vrijwilligers die iemand gedurende langere tijd een steuntje in de rug bieden. Dat kan zijn door diegene te helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden, het opdoen van nieuwe kennis of door het bieden van sociaal contact. Zo zijn er taalmaatjes, mentoren die jongeren ondersteunen bij hun schoolwerk, maatjes voor mensen met een psychiatrische achtergrond en maatjes om mensen na detentie te helpen een nieuw (vrienden)netwerk op te bouwen. Dat mensen zich inzetten voor een ander vormt het hart van ons werk. Het Oranje Fonds ondersteunt de maatjesinitiatieven in het land met donaties van Vrienden.”

 

Doelstelling
Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Jaarlijks ondersteunt het ruim 7.000 sociale initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, kunnen meedoen, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds steunt projecten op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. Denk bijvoorbeeld aan kleinschalige buurtinitiatieven, mentorprojecten voor jongeren en taalprogramma’s. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Gegevens


Adres: Maliebaan 18
Postcode: 
3581 CP
Plaats: Utrecht
Telefoon

: 030 – 65 64 524
Website: 

www.oranjefonds.nl
Oprichting: 

2002

Deel op:

Laat een reactie achter

dima