Oriëntatie- en inspiratiemogelijkheid tijdens ‘Week van de Begraafplaats’ 


Op zondag 5 juni, tijdens de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’, organiseert Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom voor een kennismaking met deze begraafplaats. Er worden de gehele dag lezingen georganiseerd, er is een informatiemarkt over duurzame begraafmaterialen en er is volop gelegenheid tot het maken van een rondwandeling en het stellen van vragen.

Kijk voor meer informatie op www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl

Lezingen en muziek

In afscheidslocatie ‘De Eik’ vinden de gehele dag lezingen gehouden. De Hoevens verzorgt een presentatie over de mogelijkheden van de natuurbegraafplaats. Stichting Food4Bees vertelt over het belang van biodiversiteit voor de bijen. En Mark Hendriks van 8er de Wolken informeert bezoekers over de voor- en nazorg bij een overlijden. Tussen de verschillende lezingen door kunnen bezoekers genieten van stemmige akoestische muziek.

Informatiemarkt
Natuurbegraven vraagt om specifieke aandacht voor de materialen waarin begraven wordt en de wijze van grafmarkering. De informatiemarkt laat bezoekers zien welke bijzondere ecologische alternatieven er mogelijk zijn. Zo zijn er verschillende soorten duurzame kisten, manden, lijkwades, urnen en rouwboeketten te zien.

BoomschijfRondwandeling

Tijdens de open dag is er volop gelegenheid om rond te wandelen over de natuurbegraafplaats.
De medewerkers van De Hoevens staan paraat om eventuele vragen te beantwoorden. Voor mindervaliden staat een rolstoel en electrokar klaar zodat ook zij de natuurbegraafplaats kunnen bezichtigen.

Week van de Begraafplaats
De open dag op De Hoevens wordt georganiseerd in het kader van de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’ waarbij ca. 80 begraafplaatsen in Nederland verschillende publieksactiviteiten organiseren. Het thema dit jaar is ‘De Vergeten tuinen van Nederland’.

Deel op:

Laat een reactie achter

dima