Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Transplantatie is niet altijd mogelijk. Als het wel kan, stuit je op een lange wachtlijst, krijg je na transplantatie zware medicijnen tegen afstoting en blijft er onzekerheid over hoe lang de donornier het doet. Nierziekten genezen voorkomt dat mensen afhankelijk worden van dialyse en transplantatie. ‘Dankzij dialyse ben ik er nog,’ vertelt Fabian. ‘Maar een échte oplossing voor mijn nierziekte is dialyse of transplantatie niet. Daarom hoop ik op genezing, voor mijn zoon die ook een nierziekte heeft.’ Nierziekten genezen is onze droom. Daarom investeert de Nierstichting in 2016 opnieuw in baanbrekend onderzoek naar regeneratie van nieren: het herstel van beschadigd nierweefsel met eigen stamcellen en als ultieme droom zelfs groei van een nieuwe nier. In 2016 zetten wij in op internationaal en multidisciplinair onderzoek hiervan. Zo brengen wij de beste wetenschappers bij elkaar om het stamcelonderzoek op het gebied van de nefrologie te versnellen en te verbeteren.

De Nierstichting ontvangt geen geld van de overheid. Mede dankzij nalatenschappen, die een groot deel uitmaken van onze inkomsten, kan de Nierstichting zorgen voor wetenschappelijke doorbraken en innovaties, zoals de draagbare kunstnier. Elke nalatenschap, groot en klein, helpt het leven van nierpatiënten te verbeteren. Hieronder meer over de mogelijkheden.

Overweegt u om na te laten aan de Nierstichting? Neem vrijblijvend contact op met Cindy Letschert van de Nierstichting, tel. 035 697 8074 / e-mail nalaten@nierstichting.nl. Of neem een kijkje op nierstichting.nl/nalaten.


LOGO-NIERSTICHTING Doelstelling
Als je nieren hun werk niet doen, ga je dood. Dialyse is weliswaar levensreddend, maar loodzwaar. Elk jaar overlijdt 1 op de 6 dialyse patiënten. Transplantatie is veruit de beste behandeling, maar de wachtlijst is te lang. Jaarlijks sterven onnodig veel mensen omdat een donornier te laat komt. De Nierstichting doet er alles aan om het aantal donoren te vergroten en doneren bij leven te stimuleren. We zetten vol in op preventie, werken keihard aan de draagbare kunstnier waardoor nierpatiënten ook écht blijven leven en geven voorlichting. Leven gaat voor, in alles wat wij doen.

Gegevens
Adres: Groot Hertoginnelaan 34
Postcode: 1405 EE
Plaats: Bussum
Telefoon: 035 – 697 80 00
Website: www.nierstichting.nl
Opgericht: 1968

Deel op:

Laat een reactie achter

dima