Nalaten aan het Nationaal Ouderenfonds betekent nú iets doen voor de ouderen van later. Dat dat er steeds meer worden, staat vast. De Nederlandse bevolking van 80 jaar en ouder zal in de komende 30 jaar ongeveer verdubbelen. Bovendien treffen de bezuinigingsmaatregelen steeds meer ouderen, doordat verzorgingshuizen sluiten en er minder tijd is voor de bewoners. Ook de Thuiszorg staat onder druk en hierdoor zal het aantal kwetsbare ouderen ook toenemen. Ouderen die onder de armoedegrens leven of zich bedreigd voelen. En wat dacht u van het feit dat 1 op de 5 ouderen zich extreem eenzaam voelt?

Het verlies van een partner en een kleiner wordend sociaal netwerk vergroten eenzaamheid onder ouderen.

Mevrouw Hoekstra herkent dat fenomeen. Zij zag dat haar moeder vereenzaamde. “Ik probeerde er zoveel mogelijk voor haar te zijn, maar woonde gewoon te ver weg om iedere week naar haar toe te gaan. Je hebt ook een gezin tenslotte. Gelukkig kreeg ze regelmatig bezoek van een vrijwilliger van het Ouderenfonds. Die wandelde en dronk koffie met haar, enig vond ze dat. Dan kon ze er ook weer dagen tegenaan. Ik vond dat zo fijn, dat ik donateur van het Ouderenfonds ben geworden. Kort geleden besloot ik het Ouderenfonds in mijn testament op te nemen. Het ging erom dat ik niet langer wilde wachten, maar nú die stap wilde zetten. Dat gaf me een enorm warm gevoel.”

Gunt u ouderen ook een mooie oude dag? Via een schenking of gift maakt u voor hen het verschil. Volgt u het voorbeeld van mevrouw Hoekstra?

Voor meer informatie: www.ouderenfonds.nl/nalaten
of neem telefonisch contact op met Peter Nicolasen via 030 656 77 74


Logo Nationaal OuderenfondsDoelstelling
Het Nationaal Ouderenfonds is van mening dat niemand het verdient om zijn oude dag in eenzaamheid door te brengen. We willen graag dat ouderen zo lang mogelijk meedraaien in de maatschappij, door het bevorderen van sociale contacten en zelfredzaamheid. We ondersteunen ouderen met activiteiten, diensten, projecten en een groot vrijwilligersnetwerk. We bieden eigen diensten aan zoals de BoodschappenPlusBus en de OuderenOmbudsman. Daarnaast organiseren we jaarlijkse activiteiten, zoals de Zomeruitjes en de Kerstdiners.

Gegevens
Adres: Postbus 11
Postcode:
3980 CA
Plaats:
Bunnik
Telefoon:
030 – 65 67 774
Website:
www.ouderenfonds.nl
Opgericht: 1 januari 1935

Deel op:

Laat een reactie achter

dima