Industrieel ontwerper Madelon Revermann ontwierp in 2012 voor haar moeder een ‘Hemel-Bed’. Het moest een mooi eerbetoon worden; met zachte ronde vormen en mooie ecologische materialen. Dit beviel zo goed dat ze daarna de uitvaartkisten ook voor anderen mogelijk wilde maken. Om deze droom te realiseren besloot ze afgelopen najaar via het crowdfundingplatform doorgaan.nl fondsen te werven.

Hoe kwam je op het idee voor crowd­funding?
“Het was een indrukwekkende ervaring om een Hemel-Bed – ik vind kist zo’n akelig woord, een kist is voor sinaasappels – voor mijn moeder te ontwerpen. Het maken en de schoonheid ervan werkten troostend. En dat gun ik anderen ook. Om snel te kunnen leveren, is het noodzakelijk hout en Hemel-Bedden op voorraad te hebben, maar daar is een flinke investering voor nodig. Iemand tipte toen crowdfunding, waarbij je binnen zo’n tien weken geld inzamelt. Het werd een spannende tijd.”

Wat heeft het je opgeleverd?
“Maar liefst 21.506 euro. Daarmee is er een stevige bodem voor mijn bedrijf gelegd. Daarbij hebben veel mensen Hemel-Bed leren kennen door de advertenties, die tijdens de crowdfundingperiode in de landelijke dagbladen verschenen. Daar krijg ik nu nog reacties op en bestellingen van binnen.”

Hoe nu verder?
“Ik werk aan uitbreiding van de collectie. Er is al nieuw hout besteld bij Staatsbosbeheer!”
Meer info: www.hemel-bed.nl

 

 

Deel op:

Laat een reactie achter

dima